Buurtbemiddeling

BurenbemiddelingEen overhangende boom die het uitzicht op je mooie tuin belemmert, honden die je ’s nachts uit je slaap houden, kinderen die te veel lawaai maken, ruzie over de tuinafscheiding, … Deze situaties zijn misschien heel herkenbaar voor jou. Je hebt mogelijk al geprobeerd het gesprek met je buurvrouw of –man aan te gaan maar het lukt niet echt. En dat vind je best jammer want vroeger ging het veel beter tussen jullie.

Ben je ten einde raad of wil je vermijden dat een klein geschil uitmondt in een heus conflict, dan kan buurtbemiddeling een uitkomst bieden. Een neutrale bemiddelaar helpt jou en je buren om de communicatie te herstellen, het probleem bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Houd er wel rekening mee dat buurtbemiddeling niet in de plaats treedt van politie of gerecht en evenmin tussenkomt als het gaat om feiten die al door de rechtbank behandeld worden. Met buurtbemiddeling kan je net voorkomen dat de conflicten met je buur escaleren en bij politie of gerecht terechtkomen. 

Buurtbemiddeling is gratis en de bemiddelaar zal altijd onpartijdig zijn. Wat tijdens het bemiddelingsgesprek wordt gezegd, is en blijft ook vertrouwelijk. 

Hoe kan je beroep doen op buurtbemiddeling?
Telefonisch: 089 410 654 (Liesbeth Bleux)
Via e-mail: buurtbemiddeling@maaseik.be 

Nuttige adressen en telefoonnummers

Politiezone Maasland – commisariaat Maaseik
Maastrichtersteenweg 21, 3680 Maaseik
Tel 089 569 211
E-mail info@politie-maasland.be
Website www.politie-maaasland.be 

Contactinformatie