Grensinfopunt

  

 

Ben je van plan personeel uit het buurland aan te nemen? Of te gaan werken over de grens?

Wat staat je te wachten en waarmee moet je rekening houden? Bij jouw regionale GrensInfoPunt (GIP) kan je met deze vragen terecht. Hier staat een team van onafhankelijke adviseurs klaar om je telefonisch of in een persoonlijk gesprek te woord te staan. Op grond van jouw specifieke situatie kunnen de meeste vragen individueel beantwoord worden of word je doorverwezen naar andere organisaties in het netwerk van de GrensInfoPunten, bijvoorbeeld tijdens spreekuren in de regio. Het GrensInfoPunt is jouw regionale loket om de stap over de grens professioneel te begeleiden.

ServiceGrensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) zoekt een via projecten in verschillende sectoren werknemers over de grens.

Meer info vind je op de website www.grensinfopunt.eu

Grensinfopunt bij de VDAB

Wie kan hier terecht?

Iedere burger, werkgever – werknemer – werkzoekende.

Voor welke info kan u bij VDAB Grensinfopunt terecht:

Als grensarbeider kan je bij de VDAB terecht voor algemene info en advisering bij vragen over werk (zoeken naar werk, cultuurverschillen op de werkvloer, werkvergunningen, sollicitatieadvies) en onderwijs (schoolsystemen, diplomavergelijking, beroepsopleidingen, toelatingsvereisten bij bepaalde studies).

Daarnaast kan je ook beroep doen op de expertise van de VDAB Euresadviseurs voor specifieke dossierbehandeling bij vragen rond werk en onderwijs in het buitenland.

GIP VDAB Maasmechelen, Binnenhof 1 – 3630 Maasmechelen

Je kan de VDAB Euresconsulenten contacteren voor specifieke vragen: Maak hiervoor een afspraak via onze website www.vdab.be/internationaal/grensarbeid (klik door op ‘you can book me’).