Nieuw fietspad langs Gruitroderlaan in Opoeteren-Maaseik

15
dec
2020

De stad Maaseik heeft samen met een aantal partners het plan voor de aanleg van een afgescheiden fietspad langs de Gruitroderlaan en voor de aanleg van nieuwe riolering in die straat opgesteld. De kosten worden geraamd op ruim € 2.500.000, met inbreng door stad Maaseik, Vlaamse overheid, Agentschap Wegen & Verkeer Limburg en Inter-Aqua/Fluvius.

Inmiddels is het dossier in het stadium aangeland, dat er een aannemer voor de werken werd aangewezen. Het werd Wegenbouw Goijens-Grobelco bvba uit Bree die voor de realisatie zal zorgen.

Kort na Nieuwjaar wordt de eerste werfvergadering met de betrokken partijen georganiseerd en dan kan bepaald worden wanneer de werken daadwerkelijk zullen starten.

Bewoners langs werfzone

Voor het bezorgen van informatie aan de bewoners langs het traject van de werken worden in deze coronatijden bijzondere wegen bewandeld. Het is belangrijk dat die bewoners correct en tijdig geïnformeerd worden. Dit zal gebeuren in de loop van januari 2021. Afhankelijk van de dan geldende maateregelen rond corona zal beslist worden hoe die info op een veilige manier tot bij de inwoner geraakt. Eventueel zal dit gebeuren via een digitale informatievergadering. Hierover krijgen de betrokken inwoners kort na nieuwjaar meer info.

“Het nieuwe fietspad zal voor de fietser en voor de voetganger Gruitrode op een veilige manier verbinden met het centrum van Opoeteren. Het nieuwe pad vervangt de bestaande  smalle fietsstroken langs de drukke Gruitroderlaan. Een hele verbetering voor de fietsers en voor alle verkeersdeelnemers. Bovendien wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de Gruitroderlaan. Hierover worden de betrokken bewoners afzonderlijk gecontacteerd”, aldus schepen voor openbare werken Edgard Stijven.

Contactinformatie