onderwijs_1.jpg

Leerlingenbegeleiding

CLB

Elke erkende school in Vlaanderen werkt samen met een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Bij het centrum voor leerlingenbegeleiding kan je terecht voor informatie, hulp en begeleiding over:

  • Leren en studeren
  • Preventieve gezondheidszorg zoals medische onderzoeken, vaccinaties, lichaamsgewicht en- groei, gezichtsscherpte, gehoor, rugklachten,..
  • Psychisch en sociaal functioneren zoals bijvoorbeeld vragen over pesten, relaties met klasgenoten, zelfvertrouwen, faalangst, school- en klasklimaat, slaaproblemen, sociale redzaamheid,...
  • De onderwijs- of schoolloopbaan en de studiekeuze

Ouders, kinderen, leraren en directies kunnen er gratis terecht bij een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, pedagogen en maatschappelijk werkers.

Voor meer info over het CLB, kun je terecht bij jouw school.

CLB GO Maasland - Vestiging Bree
Millenstraat 14A
3960 Bree
089/77 01 70
clb.bree@g-o.be

Vrij CLB Limburg, Regio Noord, afdeling Bree-Maaseik
De Houborn 45 1-2
3960 Bree
089/469730
bree@vrijclblimburg.be
www.vrijclblimburg.be

Huiswerkbegeleiding

  • Huiswerkinstituut Maaseik

Het huiswerkinstituut in Maaseik richt zich op het verbeteren van schoolresultaten door het aanleren van structuur en overzicht. Zij werken met kleine groepjes of individueel, zodat elke leerling optimale ondersteuning krijgt. Bovendien hebben zij ervaring met leerstoornissen zoals dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD en autisme. Kinderen in het lager onderwijs en secundair onderwijs kunnen hier terecht.

Huiswerkinstituut Maaseik
Pelserstraat 25
3680 Maaseik

www.huiswerk-instituut.be 

info@huiswerk-instituut.be 

  • Bijleshuis

Het bijleshuis biedt bijles en studiebegeleiding aan op maat. Enerzijds bieden zijn individuele studiebegeleding aan. Zij werken hiervoor met zelfstandige docenten en leggen de klemtoon op vakinhoudelijk en zelfstandig leren. Het uurtarief varieert en is afhankelijk van de ervaring van de docent. Vanaf 9 jaar kan er beroep worden gedaan op de individuele begeleiding. Deze kan doorgaan bij de leerling/student thuis, via de online leeromgeving of bij de docent thuis.
Anderzijds bieden zij groepsbegeleiding op vraag aan. Zij voorzien een docent die huiswerkbegeleiding kan geven voor het lager onderwijs. Er dient wel een minimum van 5 deelnemers te zijn.

www.bijleshuis.be

  • Educadomo

Educadomo biedt individuele studiebegeleiding aan huis aan. Zij helpen studenten te slagen bij hun studies en dit voor studenten van alle leeftijden. Zij selecteren een coach die kan beantwoorden aan de specifieke noden van uw kind. Zij bieden studiebegeleiding en bijlessen aan voor het lager-, secundair-, hoger- en volwassenenonderwijs.

www.educadomo.be

  • Eduvik

Eduvik is een bijlesorganisatie actief in Maaseik en omstreken. Sinds 2014 helpen zij leerlingen uit het lager, middelbaar en hoger onderwijs met vakspecifiek begeleiding & algemene studieondersteuning. Eduvik werkt uitsluitend met gescreende bijlesleerkrachten. Na de inschrijving helpt een medewerker de leerling persoonlijk verder om de best geschikte leerkracht toe te wijzen. De lessen worden georganiseerd op een locatie naar keuze (bij de leerling, leerkracht, op school, ... ) of online (via skype, teams, zoom, ... ) . 

www.eduvik.com