LimbU

Heb je het afgelopen jaar goed gesorteerd en weinig restafval geproduceerd? Dan heb je misschien wel huisvuilzakken over… Je kan een volledige grote rol of maximum twee volledige kleine rollen omruilen voor LimbU.

Gemiddeld verbruik als basis

Ook in 2019 ontvang je van Limburg.net een aanslagbiljet voor de inzameling en verwerking van je afval. Het aanslagbiljet bestaat uit 2 delen die samen verschuldigd zijn: een gezinskost en een aanrekening van een tegoed voor huisvuilzakken. Het tegoed waar je recht op hebt, is berekend op basis van een gemiddeld gebruik en dit werd naar beneden afgerond. Limburg.net streeft ernaar om niet te veel kilo’s aan te rekenen, maar kan enkel berekeningen doen op basis van gemiddelden. Jammer genoeg kunnen we mensen die het minste afval aanbieden en huisvuilzakken over hebben dus niet als norm beschouwen. Maar we willen je wel graag belonen voor je inspanningen!

Niet-gebruikte rollen omruilen

Mocht je een rol huisvuilzakken over hebben, kan je maximum één grote rol huisvuilzakken of twee kleine rollen huisvuilzakken omruilen tegen LimbU. De LimbU is een gemeenschapsmunt die alle Limburgse partijen, van overheden tot bedrijven en verenigingen tot individuen wil verbinden om samen de handen in elkaar te slaan en te bouwen aan een groener en warmer Limburg. Hiermee sprokkel je elektronische punten op www.limbu.be .

Hoe gebeurt de omruiling concreet?

    1. Je ruilt je rol huisvuilzakken (volledig met omband) in aan de balie in het administratief centrum (Lekkerstraat 10 of Scholtisplein 1) tegen punten. De LimbU-punten worden automatisch toegevoegd op www.limbu.be.
    2. Na registratie op www.limbu.be kan je thuis je puntensaldo raadplegen en deze punten omruilen op www.limbu.be tegen een bon voor een kip, een filmticket of een ander product op de verzilverlijst. Vervolgens wordt de bon naar je toegestuurd per post.

Hoeveel punten krijg je?

  • 1 grote rol = 12,5 LimbU
  • 1 kleine rol = 6,25 LimbU (max. 2 kleine rollen inruilen)

Enkele aandachtspunten

  • Je kan max. 1 grote rol of 2 kleine rollen omruilen tegen LimbU
  • Je kan aan de balie van het gemeentehuis je punten niet omruilen tegen een item van de verzilverlijst van de e-portemonnee. Het aanvragen van een bon voor een kip, filmticket, lijnkaart de lijn, reischeque nmbs op www.limbu.be je puntensaldo te raadplegen en te verzilveren, moet je je registreren op www.limbu.be. Houd je elektronische identiteitskaart en kaartlezer bij de hand, klik op ‘registreer’ en maak een persoonlijk profiel aan. Bij een volgend bezoek kan je inloggen met je e-mail en paswoord.

Contactinformatie