Bibliotheekreglement

De uitleenvoorwaarden en andere info over de werking en dienstverlening van de bibliotheek vind je in het gebruikersreglement. We zetten even in het kort de belangrijkste items op een rij: Lidmaatschap Onder de 18 jaar is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Vanaf 18 jaar betaal je € 5,00 contributie per jaar. Je wordt ingeschreven na voorlegging van je identiteitskaart of een vervangend document. De bibliotheken van Maaseik zijn aangesloten op het Eengemaakt Vlaams Bibliotheeksysteem (EBS). Binnen dit systeem werkt Maaseik samen met een aantal andere Limburgse bibliotheken. Die samenwerking houdt in dat gebruikers van Maaseik gratis lid kunnen worden van de andere bibliotheken die participeren aan dit samenwerkingsverband (en omgekeerd). Het overzicht van de deelnemende bibliotheken kan je raadplegen op de website van de bibliotheek: https://maaseik.bibliotheek.be/nieuw-gebruikersreglement. Uitleenvoorwaarden Het uitlenen van alle materialen is gratis. De uitleentermijn is vier weken. Maximum aantallen: 20 Boeteregelingen: €0,10 per dag per ontleend item. Maak gebruik van de on-line catalogus om je lenersgegevens op te vragen, uitgeleende materialen te verlengen of materialen te reserveren. URL: https:// maaseik.bibliotheek.be   Verlenging uitgeleende materialen: verlengingen zijn gratis. Verleng on-line via https:// maaseik.bibliotheek.be, telefonisch (089 564 074) of ter plaatse. Elk uitgeleend item kan je één keer verlengen. Het is niet mogelijk materialen te verlengen als ze door een andere lener gereserveerd werden. Reservaties: een reservatie kost €1,00 Download het volledige Gebruikersreglement op de website of vraag naar een papieren exemplaar in de bibliotheek.

Voorwaarden

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. Alle collecties zijn gratis raadpleegbaar. Wil je iets uitlenen of gebruik maken van de internetcomputers? Dan is een lidmaatschap van de bibliotheek nodig. Wifi is gratis beschikbaar in Maaseik voor alle bezoekers tijdens de openingsuren.

Procedure

n.v.t.

Bedrag

€ 5,00 lidmaatschapsbijdrage per jaar voor volwassenen (+ 18 jaar). Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Het uitlenen van materialen is gratis. Een overzicht van tarieven voor reservaties, fotokopieën, boetes bij laattijdig terugbrengen materialen, …) vind je in het gebruikersreglement van de bibliotheek.

Uitzonderingen

n.v.t.