g-sport.jpg

Sailability Thornerzeilclub

Aan personen met een beperking die van zeilen houden en dit weer willen doen zonder grote kosten te maken.

 De Thomer Zeilclub is een vereniging die de zeilsport promoot en gevestigd is in Thom. Zeilen wordt in het algemeen gezien als een sport voor valide personen, maar er zijn tegenwoordig diverse mogelijkheden om mensen met een beperking ook te laten zeilen en genieten van de rust op het water.

De Thomer Zeilclub is een verbintenis aangegaan met Sailability Nederland, een intemationale organisatie die het zeilen voor gehandicapten mogelijk maakt.

Bij gehandicapten denken we aan personen met een lichamelijke of licht geestelijk beperking, syndroom van Down b.v. en al of niet afhankelijk van een rolstoel. Zelfs voor mensen met een algehele dwarslaesie zijn er aangepaste boten. Ook qua leeftijd kennen we vrijwel geen beperkingen, vanaf 10 jaar is iedereen welkom.

Het gaat om mensen die in het verleden gezeild hebben en door hun handicap denken dit niet meer te kunnen, maar ook voor mensen die het zeilen zouden willen leren.

We krijgen een- en tweepersoons boten, die onzinkbaar zijn, niet kunnen omslaan en eventueel met een joystick te besturen zijn, zodat men zelfstandig er op uit kan trekken, of met een maatje.

We gaan varen vanaf een aangepaste steiger waar men met de auto komen kan, de rolstoel achtergelaten kan worden en waar een tillift aanwezig is om de mensen in en uit de boten te helpen.

Het zeilgebied is de Koeweideplas en Grote Heggeplas bij Wessem en Thom. De kosten zijn € 15,00 per 90 minuten zeilen voor 2020.

Zeildagen 2020: 
- 12 juli 2020
- 2, 16 en 30 augustus 2020
- 13 en 27 september 2020
- 10 oktober 2020

Eerste ronde start om 12.00 uur, laatste ronde start om 15.00 uur.
Vooraf aanmelden verplicht op het volgende e-mailadres: eltrim@tele2.nl 

Meer info:
Lauran Trimbach
+ 31(0) 495 535 287
eltrim@tele2.nl
www.thornerzeilclub.nl
www.sailability.nl