Stad Maaseik betrekt lokale ondernemers bij overheids-opdrachten

16
feb
2024

Registreer je bedrijf als leverancier/dienstverlener van Lokaal Bestuur Maaseik 

Het stadsbestuur van Maaseik erkent de cruciale rol die lokale ondernemers spelen in de bloei van onze stad. Om deze waardevolle schakels actief en duurzaam te betrekken bij overheidsopdrachten, lanceert het stadsbestuur een initiatief om lokale ondernemers de kans te bieden zich te registreren als potentiële leveranciers/dienstverleners.

Het doel van dit programma is om de plaatselijke welvaart te verhogen door lokale ondernemers te stimuleren deel te nemen aan overheidsopdrachten van Lokaal Bestuur Maaseik. Door de mogelijkheid te bieden om zich te registreren als potentiële leveranciers/dienstverleners, wil Stad Maaseik de banden tussen de gemeente en lokale bedrijven versterken en de lokale economie stimuleren.

Bij het uitvoeren van een marktonderzoek en het voorbereiden van overheidsopdrachten, zal de aankoopdienst van de stad altijd streven naar het identificeren van potentiële kandidaten onder geregistreerde lokale ondernemers. Als er een match is tussen de activiteiten van een onderneming en de benodigde opdracht, is de kans groot dat het bedrijf wordt uitgenodigd om een offerte in te dienen.

Ondernemers worden dan ook aangemoedigd om zich snel te registreren als leverancier/dienstverlener van Lokaal Bestuur Maaseik. Het registratieformulier is beschikbaar op de website van de stad Maaseik via www.maaseik.be/ondernemersloket.

Ann-Sofie Custers, schepen van Financiën en Digitalisering, benadrukt het belang van dit initiatief: “Met het digitaliseren van onze processen proberen we een efficiënter en transparant beleid te waarborgen. Het betrekken van lokale ondernemers bij overheidsopdrachten is niet alleen cruciaal voor de economische groei van onze stad, maar versterkt ook onze band met lokale ondernemers, de ruggengraat van onze gemeenschap.”