Tijdelijke veiligheidsmaatregelen in de Capucienenstraat

29
aug
2023

Wegens dringende sloopwerkzaamheden aan een woning in de Capucienenstraat is er momenteel een acuut instortingsgevaar vastgesteld. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, wordt de Capucienenstraat tot nader order afgesloten voor verkeer. De afsluiting zal plaatsvinden op twee locaties: ter hoogte van de Eikerstraat en ter hoogte van Capucienenstraat nr. 12. Deze afsluiting wordt georganiseerd door het plaatsen van afzettingen (nadars) met duidelijke borden.

We begrijpen dat bewoners zich moeten kunnen verplaatsen. Daarom zullen de bewoners van huisnummers 12 tot en met 16 nog steeds toegang hebben tot hun garages, aangezien het gevaar zich verderop in de straat bevindt.

Ook de afvalophaling zal gegarandeerd blijven. Vanwege de blokkades mogen de afvalzakken per uitzondering aan de hoek naar de Eikerstraat of Pelserstraat geplaatst worden. 

De wekelijkse woensdagmarkt zal door deze tijdelijke afsluiting een andere route moeten volgen. De alternatieve route zal via de Kleine Kerkstraat verlopen. Om dit duidelijk aan te geven, worden er speciale omleidingsborden met de toevoeging van het label 'A' geplaatst. Bij het kruispunt van de Kleine Kerkstraat en Monseigneur Koningsstraat zal dit omleidingsbord nogmaals te zien zijn. Dit is bedoeld om de drukte weg te leiden richting de ring, in plaats van naar het stadscentrum.