Uitbreiding van Blue-bike deelfietsen in Maaseik

4
jul
2024

Vervoerregio Limburg breidt haar aanbod van deelfietsen aanzienlijk uit. Op 17 locaties in de vervoerregio zijn vanaf nu 152 Blue-bike deelfietsen beschikbaar, verzorgd door Blue Mobility, het bedrijf achter de bekende blauwe deelfietsen. Ook in onze stad zullen deze fietsen beschikbaar zijn bij Cultuurcentrum Achterolmen. Dit initiatief sluit naadloos aan bij het Hoppin project van De Lijn. Deelfietsen vormen hierbij een essentieel onderdeel.

248 Blue-bike deelfietsen in vervoerregio Limburg

Op elk van de 17 Hoppinpunten staan minstens acht deelfietsen klaarstaan. Na een evaluatieperiode zal het gebruik worden geanalyseerd, waarna het aantal fietsen kan worden uitgebreid. Locaties die starten met acht fietsen kunnen opschalen naar 16, terwijl Hasselt en Genk mogelijk kunnen groeien naar 32 deelfietsen per locatie.

De deelnemende gemeenten zijn Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Ham, Hasselt, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen, Peer, Pelt, Sint-Truiden, Tessenderlo en Tongeren. Deze samenwerking onderstreept de gezamenlijke inspanning voor een duurzamer en efficiënter mobiliteitsnetwerk in de provincie.

Hoe werkt Blue-bike?

Met een Blue-bike lidmaatschap heb je in heel België altijd een fiets bij de hand. Een lidmaatschap kost € 12 per jaar en daarnaast betaal je per rit, met een maximum van € 3,50 per 24 uur. Later dit jaar wordt een vernieuwd tariefmodel geïntroduceerd om de nieuwe diensten zo toegankelijk mogelijk te maken voor een breed publiek.

Op de nieuwe Blue-bikelocaties zijn de fietsen voorzien van digitale sloten, die werken via de Blue-bike app. Dit maakt het lenen van een fiets sneller en eenvoudiger. Gebruikers kiezen hun fiets via de app en hebben geen fysieke kaart of sleutel nodig. De app biedt ook een handig overzicht van alle ritten.

Bij pech onderweg kunnen gebruikers rekenen op gratis pechverhelping van Ethias. Voor het onderhoud van de fietsen werkt Blue-bike nauw samen met een maatwerkbedrijf en lokale partners.

Meer weten?

Bezoek www.hoppin.be of www.blue-bike.be voor meer informatie.