Veilig uit je kot in Maaseik

28
jun
2020

Medio maart zette COVID-19 het leven van ons allemaal serieus op z’n kop. Om de massale verspreiding van dit nieuwe virus tegen te gaan, kondigde de Nationale Veiligheidsraad allerlei maatregelen af. Het openbare leven viel zo goed als stil. We kregen de raad zoveel mogelijk ‘in ons kot’ te blijven en enkel voor noodzakelijke verplaatsingen naar buiten te gaan. ‘Social distancing’, goede handhygiëne en mondmaskers moesten het besmettingsrisico verder tot een minimum herleiden.

Sinds begin mei versoepelen de strenge federale maatregelen en keren we stilaan terug naar 'een nieuw normaal'. Stapsgewijs worden meer activiteiten en sociaal contacten toegestaan, mits inachtneming van de algemene maar ook specifieke, aan sectoren gebonden voorzorgsmaatregelen. Voorzichtigheid is immers geboden om een heropflakkering van COVID-19 te voorkomen.

Stad Maaseik geeft zijn inwoners een duwtje in de rug om aangenaam en veilig ‘uit hun kot’ te komen. ‘Beleven’ staat hierbij centraal: een aangepast aanbod op vlak vrijetijd, sport, cultuur, toerisme, lokale economie,… en daarnaast een maximale inzet van onze troeven om ‘op stap in eigen stad en land’ boeiend en plezant te maken, zowel voor Maaseikenaren als toeristen.

Stad Maaseik zette het programma ‘Veilig uit je kot’klaar voor iedereen. Het plan kreeg op 29 juni het fiat van de gemeenteraad. Het plan bevat een reeks van ‘corona proof’ activiteiten voor de zomerperiode (juni t/m september 2020).

Een greep uit het aanbod:

  • leuke aanraders om te doen,
  • gezinsvriendelijke wandel-, fiets- en zoektochten,
  • fun op en rond het water,
  • een muziektheaterproject,
  • begeleide kinder- en jongerenactiviteiten,
  • 500 horecacheques t.w.v. elk € 50,
  • ...

Het stadsbestuur focust in kader van deze ‘Staycation’ op extra promotie van het bestaande aanbod en systematisch in de kijker zetten van activiteiten en hoogtepunten.

Houd vanaf nu dus alle communicatiekanalen in de gaten en surf zeker naar www.veiliguitjekot.be!

 

Contactinformatie