CoderDojo: gratis workshop programmeren voor kinderen

coderdojo_1.jpg

De bib organiseert éénmaal per maand op zaterdag een CoderDojo voor kinderen vanaf het 4de leerjaar. Interesse? Lees snel verder! Op zaterdag 21 september starten we met een nieuw seizoen!

Wil je (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo iets voor jou!

Wat? CoderDojo is een workshop waarin kinderen op speelse wijze leren programmeren. Ze ontdekken hoe software in elkaar zit én hoe ze zelf één en ander kunnen mogelijk maken op de computer.

We werken net als vorig jaar met Scratch, CodeBug, Littlebits en Micro:bits. Voor de liefhebbers organiseren we ook een basiscursus programmeren in Python met als uiteindelijk doel een simpel spelletje te ontwikkelen.

Meer info en de lesmaterialen zijn terug te vinden op onze website: http://maaseik.coderdojobelgium.be

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Wie? Kinderen vanaf het 4de leerjaar kunnen deelnemen.

Wanneer? 1 zaterdagvoormiddag per maand. Elke sessie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Waar? In de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.

Wil je meedoen? Schrijf je vanaf september in via de bekende inschrijvingstool: https://www.coderdojobelgium.be/nl/praktisch/inschrijven

*Deelnemers brengen liefst zelf een laptop mee.

Coaches gezocht

We zijn nog op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers om kinderen en jongeren wegwijs te maken in de wereld van eentjes en nulletjes. .

We vragen geen diploma, wel een passie voor ICT, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te inspireren en te leren programmeren. Enthousiasme, belangeloze inzet, heel veel interesse en voldoende kennis om te delen, is voor ons veel belangrijker dan je achtergrond.

Interesse? Geef ons een seintje via 089 56 40 74,  bibliotheek@maaseik.be of kom even langs aan de balie. Meer info over het begeleiden van een Coderdojo lees je hier: https://www.coderdojobelgium.be/nl/hoe-kan-je-meehelpen

Wanneer

za 19 oktober 2019, za 16 november 2019, za 14 december 2019, za 11 januari 2020, za 8 februari 2020, za 7 maart 2020, za 4 april 2020, za 2 mei 2020, za 30 mei 2020, za 27 juni 2020 van 10:00 tot 12:00

Waar

bibliotheek - hoofdfiliaal Maaseik

Bleumerstraat 68
3680 Maaseik

Prijs

Gratis

Organisatie en contact

bibliotheek - hoofdfiliaal Maaseik

Bleumerstraat 68
3680 Maaseik

Contactinformatie