Leesclub bibliotheek

De bibliotheek van Maaseik organiseert (i.s.m. Davidsfonds Maaseik) een leesclub.   

Programma   

Woensdag 4 oktober: Terug naar Neerpelt / Lieve Joris

In romanvorm vertelde herinneringen van de schrijfster aan haar jeugd in Neerpelt, haar ouders en haar rebelse broer.

Op dinsdag 24 oktober 2023 komt Lieve Joris naar de bibliotheek van Maaseik. Ze gaat er in gesprek met Lut Geypens over ‘Terug naar Neerpelt’ en ‘Hildeke’.

Woensdag 8 november: De ontheemden / Amin Maalouf

In deze roman vertelt de Libanees-Franse auteur Amin Maalouf vanuit het perspectief van hoofdpersonage Adam over een hechte Libanese vriendengroep die begin jaren zeventig door de burgeroorlog uit elkaar spat.

Woensdag 13 december: De onzichtbaren / Roy Jacobsen

De Noorse auteur Roy Jacobsen sleept je mee naar desolate Noorse landschappen en dompelt je onder in een ruw eilandleven, waar alles traag verloopt, op het ritme van de seizoenen. Dit is het eerste deel van een schitterende trilogie. ‘Slow reading’ op zijn best!   

Woensdag 7 februari: Wildevrouw / Jeroen Olyslaegers 

Een Vlaamse herbergier vertelt over zijn leven in het roerige Antwerpen van de Tachtigjarige Oorlog en waarom de komst van een Wildevrouw uit het ijzige Noorden mede de oorzaak was van zijn vlucht naar Amsterdam. Deze roman van de Vlaamse auteur Jeroen Olyslaegers is als 'Game of Thrones' in het Antwerpen van de zestiende eeuw. 

Woensdag 20 maart: De ontdekking van de hemel / Harry Mulisch 

De ontdekking van de hemel (1992) vertelt het verhaal van Onno, Max, Ada en Quinten.  Deze monumentale roman is het Magnum Opus van de Nederlandse auteur Harry Mulisch (overleden in 2010).  

Woensdag 24 april: De rustelozen / Olga Tokarczuk

Anoeschka, een jonge Moskoviete, gaat gebukt onder de zorg voor haar gehandicapte zoontje. Ze vlucht en kiest daarmee voor een dakloos bestaan in de Moskouse metro. Daarnaast is er het verhaal van meneer Kunicki en de geheimzinnige verdwijning van zijn vrouw en zoontje op een Kroatisch schiereiland. In 2018 ontving de Poolse, feministische auteur Olga Tokarczuk de Nobelprijs voor Literatuur.

Begeleiding: Marietje Broens

De besprekingen starten steeds om 19.30 uur en eindigen omstreeks 21.30-21.45 uur. We stellen de fysieke of digitale exemplaren van elk boek tijdig ter beschikking aan alle deelnemers.

Wil je graag deelnemen?

De leesclub voor seizoen 2023-2024 is volzet.

Contactinformatie

Contactpersonen