Info voor scholen

De bibliotheek heeft voor het schooljaar 2023-2024 heel wat acties op stapel staan voor de scholen. In onze nieuwe scholenbrochures lees je er binnenkort alles over! 

Kleuter -en basisscholen

jbm2018

Ben je leerkracht op een kleuter -of basisschool? Dan kan je terecht in de bibliotheken van Maaseik of Neeroeteren voor klasuitleningen en diverse activiteiten zoals bib-introducties en auteurslezingen. Ook stellen wij graag boekenpakketten samen op maat van jouw klas.

Het volledige aanbod voor scholen en alle praktische informatie hierover, vind je in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2023-2024', die je hier binnenkort kan bekijken.

Secundaire scholen

adcollectie

Ben je als leraar uit het middelbaar onderwijs geïnteresseerd in een samenwerking met de bib? Laat het ons zeker weten. We staan altijd open om samen met u een mooi project uit te werken!

Het volledige aanbod voor het secundair onderwijs is te vinden in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2023-2024', die je hier binnenkort kan bekijken.

Tip voor leerkrachten: maak gebruik van je KLASSE-LERARENKAART

Leners vanaf 18 jaar betalen jaarlijks 5 euro contributie voor hun bibliotheeklidmaatschap. Ook leerkracht betalen deze jaarlijkse contributie, als ze lid zijn van de bibliotheek. Maar als leerkracht geniet je na vertoning van een geldige lerarenkaart van extra voordelen!

  • Een uitleentermijn van 42 dagen met de mogelijkheid om nog één keer te verlengen voor 42 dagen (indien niet gereserveerd door een andere lener)
  • Je kan 40 materialen tegelijk uitlenen uit alle afdelingen van de bibliotheek. Je mag dus ook materialen uitlenen die niets te maken hebben met de onderwijsopdracht.

Heb je vragen, voorstellen, opmerkingen,... in verband met onze scholenwerking? Contacteer ons dan via jeugdbib@maaseik.be of 089 564 074.

Tot snel in de bibliotheek van Maaseik!

Contactinformatie