Info voor scholen

Info schooljaar 2020-2021

Omwille van de Coronamaatregelen hebben wij voorlopig nog geen educatief aanbod voor het nieuwe schooljaar 2020-2021. Wij organiseren wel terug klassikale uitleningen. Daarnaast blijft het mogelijk als leerkracht om met je klaskaart gratis boeken voor de klas uit te lenen via onze afhaaldienst. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek mag je ook zelf materialen komen uitzoeken en uitlenen voor de klas. 

Afhaaldienst

Stuur een bestelling voor je klas via mail naar jeugdbib@maaseik.be. De bib maakt een boekenpakket klaar op maat van je klas. Bezorg ons de naam van de school, de leerkracht, het aantal leerlingen, welk leerjaar, wat voor materialen je wenst (bv. 10 strips, 10 leesboeken, 10 weetjesboeken) en wanneer je het pakket wenst af te halen. Deze pakketten mag je ook komen afhalen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Om alles vlot te laten verlopen, vragen we om je bestelling minstens 3 dagen op voorhand te bezorgen. We lenen deze pakketten uit op de klaskaart. Ze mogen ook door een andere leerkracht afgehaald worden.

Zelf materialen uitzoeken en uitlenen voor de klas

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek mag je als leerkracht ook zelf materialen komen uitzoeken en uitlenen voor de klas. Vraag gewoon aan de balie naar je klaskaart, want die blijft in de bib.

Algemene info

Bezoek je onze jeugdbib als leerkracht uit het basisonderwijs? Dan ben je ervan op de hoogte dat je elk schooljaar bij ons terecht kan voor heel wat speciale diensten. Alle scholen van de fusiegemeente kunnen aan het begin van het jaar immers kiezen uit een mooi aanbod aan activiteiten.

We stellen ook speciale educatieve pakketten samen voor leerkrachten die dit wensen. In onze dienstverlening hebben we aandacht voor alle leeftijden, van de jongste kleutertjes tot het zesde studiejaar.

Het volledige aanbod voor het basisonderwijs en het bijzonder lager onderwijs is te vinden in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2019-2020', die je HIER kan downloaden.

bib en school 2018-2019

En wat met de secundaire scholen?

Ben je als leraar uit het middelbaar onderwijs geïnteresseerd in een samenwerking? Laat het ons zeker weten. We staan altijd open om samen met u een mooi project uit te werken!

Het volledige aanbod voor het secundair onderwijs is te vinden in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2019-2020', die je HIER kan downloaden.

Bib & school 2018-2019 secundair

 

 

De OLE-kaart / lerarenkaart (nieuwe regeling sinds 28 maart 2019)

Leners vanaf 18 jaar betalen jaarlijks 5 euro contributie. Ook als leerkracht betaal je 5 euro, maar je geniet na vertoning van een geldige lerarenkaart van extra faciliteiten.

  • Een uitleentermijn van 42 dagen met de mogelijkheid om nog één keer te verlengen voor 42 dagen (indien niet gereserveerd door een andere lener)
  • Je kan 40 materialen tegelijk uitlenen uit alle afdelingen van de bibliotheek. Je mag dus ook materialen uitlenen die niets te maken hebben met de onderwijsopdracht.

Graag tot binnenkort in de bibliotheek van Maaseik!

Contactinformatie