Bib aan huis

29
nov
2018

Moeilijk te been? Geen probleem!

Bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen.

 

Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen de bibliotheek van Maaseik en Bpost worden boeken en andere bibliotheekmaterialen zomaar thuis geleverd.

Hoe werkt het?

De postbode komt bij je langs en bezorgt je om de vier weken een pakketje van maximum 5 materialen uit de collectie van de bibliotheek. De materialen die je vorige keer ontleende, worden telkens weer meegenomen. Lees je graag detectives of literaire romans? Informatie over geschiedenis, de natuur of een bepaald land? De bibliotheek stelt haar volledige aanbod ter beschikking,  met ook tijdschriften, cd’s en dvd’s. En voor wie minder goed ziet zijn er ook grootletterboeken en luisterboeken. In eerste instantie komt een medewerker persoonlijk langs voor een kennismakend gesprek. Wat lees je graag? Welk soort boeken zou je graag thuis ontvangen?

Een gratis dienstverlening

Zoals iedere andere lener van de bibliotheek betaal je een jaarlijks lidgeld van 5,00 euro. Het uitlenen van de materialen en de thuisbediening zelf zijn volledig gratis.

Interesse?

Heb je zelf interesse of ken je iemand die graag van deze dienst gebruik zou willen maken? Laat het ons weten: wij brengen de bibliotheek gratis aan huis! Indien je nog vragen of bedenkingen hebt, aarzel niet en neem contact met ons op. Dit kan telefonisch op 089 56 40 74 of met een e-mail naar bibliotheek@maaseik.be.

 

Contactinformatie