Werkzaamheden op N721 Maaseikerbaan/Breeërweg

Het is bijna zover! Binnenkort starten we met de werkzaamheden aan de N721 Maaseikerbaan/Breeërweg. Tijdens deze werken wordt een volledig nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, wordt de rijbaan vernieuwd en worden de fietspaden vrijliggend gemaakt. Op deze manier dragen we bij tot een veiligere en comfortabelere wegomgeving.

Voorbereidende werkzaamheden

Vanaf 4 februari beginnen de voorbereidende werkzaamheden van Opitter richting Maaseik. De verharding in de bermen wordt opgebroken zodat nutsmaatschappijen vanaf 11 februari hun verplaatsingswerken kunnen aanvatten.

Fasering en Minder Hinder

Na de voorbereidende werkzaamheden zullen begin mei de riolerings- en wegeniswerken aanvatten. Deze werken zullen iets meer dan een jaar duren. We starten aan het kruispunt van de N721 Maaseikerbaan met de Omselweg om zo in de richting van Maaseik verder te werken naar het kruispunt N721 Breeërweg met de N757 Kinrooiersteenweg (Den Tip).

Structurele wegenwerken zonder hinder bestaan niet, maar we doen er uiteraard alles aan om deze tot een minimum te beperken. Daarom pakken we de werken gefaseerd aan. Op deze manier kunnen we bijna gedurende de volledige duur van de werken autoverkeer in één richting doorlaten, namelijk van Maaseik richting Bree.

Doorgaand autoverkeer komende van Bree richting Maaseik zal een gesignaleerde omleiding moeten volgen via Kinrooi. Het doorgaande zwaarverkeer tussen Bree en Maaseik zal in beide richtingen een omleiding moeten volgen via Kinrooi.

Voor fietsers voorzien we een korte, comfortabele en veilige omleiding via het jaagpad aan de noordzijde van de Zuid-Willemsvaart (zijde Tongerlo).

Plaatselijk verkeer

Plaatselijk verkeer tussen Bree en Opitter richting Maaseik zal geleid worden via de Tongerlostraat, Keyartstraat , Solterweg en Voorshoventerweg. Voor verkeer boven 3.5 ton is deze omleiding niet geschikt, er zal dan ook een tonnagebeperking aan de start van de omleiding voorzien worden.

De Lijn

Ook buslijnen 14 en 302 en belbus 746 en 748 ondervinden hinder van de werken. Blijf altijd op de hoogte van geplande omleidingen op jouw buslijn via www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief.

Hinderpremie voor handelaars

Sinds 1 juli 2017 kunnen handelaars die hinder ondervinden van wegenwerken een hinderpremie aanvragen. Deze premie biedt wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken voor de deur. Meer informatie vind je op de website van  Agentschap Innoveren en Ondernemen (www.vlaio.be). Je kan de hinderpremie aanvragen op www.hinderpremie.be.

 

Heb je na het lezen van deze info nog vragen? Dan kan je steeds terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur frederik@bereikbaarheidsadviseur.be.

We danken je alvast voor je begrip en je geduld!

Contactinformatie

 • dienst werken

  Administratief Centrum Neeroeteren

  Scholtisplein 1
  3680 Maaseik

  openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00
  Alle informatie