Eerste steenlegging Gremelslo bedrijvenpark in Maaseik

5
okt
2021

Nieuwe ontwikkeling leidt tot nieuwe ruimte voor bedrijven en economische boost voor industrie terrein Jagersborg

Maaseik, 5 oktober 2021. Vandaag om 11 uur werd de eerste steen gelegd van het nieuwe project Gremelslo bedrijvenpark te Maaseik en dat in aanwezigheid van de Burgemeester Johan Tollenaere, schepen economie, Marc Vereecken, en de voorzitter van de bedrijvenvereniging ‘Jagersborg’, Dirk Dezeure. 

Aan de kop van het industrieterrein Jagersborg aan de Gremelsloweg verschijnt binnenkort een state of the art bedrijfsverzamelgebouw. Op de site van bijna 2,5 hectare (24.431 m2) waar ooit het teloorgegaan textielbedrijf Mefil stond, zijn de werken nu gestart en wordt oplevering van fase 1 voorzien midden 2022.

De opsplitsing naar ook kleinere units biedt de meeste waarborgen voor extra tewerkstelling en is een opsteker voor de lokale economie.  Als er realistisch gerekend wordt, kunnen bij volledige bezetting al minimum 38 werknemers aan de slag in de nieuwe bedrijfshuisvesting, af te wegen tegen de 40 jobs die verloren gingen door de faling van NV Mefil. Er wordt gemikt op de doelgroep van lokale bedrijven en ook startende ondernemers. 

“De gemeente Maaseik verwelkomt dit initiatief en is ervan overtuigd dat het nieuwe bedrijven zal kunnen aantrekken en daardoor ook een economische boost geven aan de regio”, aldus Burgemeester Johan Tollenaere. De schepen van economie, Marc Vereecken, voegt daaraan toe: “Het Gremelslo bedrijvenpark zal ongetwijfeld een nieuw elan geven aan het industrieterrein Jagersborg”.

Gremelslo bedrijvenpark is een initiatief van Breugelmans Invest. Breugelmans Invest bv is een familiale Vlaamse onderneming gevestigd in Malle die wordt geleid door Raf Breugelmans.  Raf Breugelmans over het initiatief: “Onze ervaring op operationeel vlak laat ons toe om de inrichting van deze nieuwe bedrijfsgebouwen nauw te laten aansluiten bij de noden van de lokale ondernemers”.

Het ontwerp van Mamu architecten Hasselt (Gremelslobedrijvenpark.be) voorziet in 22 bedrijfsunits van 200 m2 tot 600 m2 die te koop en te huur worden aangeboden.  In de units die te koop worden aangeboden kan de koper zelf de inrichting voorzien voor kantoor en sanitair naar zijn persoonlijke wensen. Aan de voorzijde wordt voorzien van de gebouwen met glazen gevels uit te rusten zodat het bedrijfsverzamelgebouw een nieuwe en aantrekkelijke look krijgt. Tevens kunnen hier beperkte ruimtes worden voorzien voor kantoor en toonzaalfunctie waarbij er steeds van uitgegaan wordt dat zuivere detailhandel volgens het herziene Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) niet is voorzien. Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw kan aldus bijdragen tot een nieuw elan voor het industrieterrein Jagersborg en de ganse regio. De commercialisatie werd toevertrouwd aan de makelaars N78 (Dilsen) en Jansen Real Estate (Zonhoven).

Contactpersoon: Roel De Ryck voor Gremelslo Bedrijvenpark – roelderyck@gmail.com – 0475/69.61.42